מולדר הוא מכשיר שמשמש לטובת עיצוב של בצק. בשביל שהמולדר יצליח לעצב את הבצק, ניתן להגדיר אותו בצורות שונות ולפי הצרכים של כל אופה בנפרד. עם זאת, את ההבדלים בין סוגי מולדרים ניתן לראות גם בסוג המאפים שאליהם הם מיועדים – כמו למשל מולדר לחמניות לעומת מולדר שבו משתמשים כדי להכין באגטים או מאפים אחרים.
מולדר לחמניות הוא מוצר מבוקש מאוד אצל בעלי קונדיטוריות. הסיבה לכך היא קודם כל מסחרית, כי הרי הלחמניות הן חלק בלתי נפרד מהתפריט. בשביל שהקונדיטוריה תצליח להציע לקהל הלקוחות שלה את המוצרים הרלוונטיים וברמה הכי גבוהה שיש, האופים חייבים לבחור היטב מולדרים איכותיים.
הדרך לבחור מולדר לחמניות ברמה גבוהה היא לבדוק את המפרט הטכני. באמצעות המפרט הטכני אפשר לדעת מה התועלת של כל מולדר ולאיזה סוג של מאפים הוא מתאים. לאחר מכן, ניתן להשוות בין מולדרים גם לפי המחיר שלהם.
בחירת מולדר לחמניות
בעלי קונדיטוריות, בעלי מסעדות ובעלי עסקים אחרים מתחום האפייה יכולים לבחור מולדר לחמניות אחרי התייעצות עם אנשי מקצוע. אותם אנשי מקצוע יהיו בדרך כלל נציגים של החברות שמוכרות את המולדרים, או לחילופין כאלה שמספקים את שירותי הייעוץ עבור בעלי קונדיטוריות בצורה עצמאית. בכל מקרה, השאיפה היא להתאים עד כמה שאפשר בין התכונות והמאפיינים של כל מולדר לבין הצרכים של האופה.
התאמה אישית לצרכי האופה מאפשרת לנצל עד תום את הפוטנציאל של מולדר לחמניות. באמצעות התאמה אישית כזו ניתן גם לחסוך במאמץ תוך כדי הכנת כמויות גדולות של לחמניות, בלי להתפשר על איכות הביצוע והתוצאה הסופית. כמו כן, התאמת מולדר לחמניות לצרכי האופה עוזרת לעמוד במסגרת התקציב ומונעת חריגות.