אם אתם מחובבי המטבח ואוהבים לבשל ולאפות, יש מספר דברים שחשוב שיהיו לכם במטבח הביתי שלכם. לא מדובר פה על מוצרי חשמל יקרים ומשוכללים אלא דווקא על כלים בסיסיים ואיכותיים שמסייעים רבות בהכנת אוכל ביתי. במאמר זו אספנו עבורכם 5 כלים שמבחינתנו צריך להשקיע בהם ולדאוג שיהיו בכל מטבח של מי שאוהב לבשל.
סכין טובה ואיכותית
סכין טובה זה הבסיס של הבסיס. סכין טובה ואיכותית מסייעת גם למי שאוהב לבשל וגם למי שאוהב לאפות.
עד שלא תהיה לכם סכין איכותית שלא צריך להשקיע בה הרבה כוח בזמן החיתוך או שלא צריך להשחיז אותה כל שני וחמישי, אתם לא תבינו על מה אנחנו מדברים.
כמעט בכל חנות לכלי אוכל, בהן ניתן גם לעיתים למצוא חומרי גלם לאפיה, ניתן למצוא סכינים טובות. אין זה אומר שאתם צריכים לקנות את הסכין היקרה והממותגת ביותר.
יש לא מעט סכינים פשוטות שלא עולות הרבה כסף שישמשו אותכם נאמנה. העצה שלנו היא להתייעץ עם אנשים שמבינים בתחום ומשתמשים בעצמם בסכין אותה אתם רוצים לרכוש ולשמוע מהם את הדעה הכנה והאמיתית שלהם.
סיר יציקה המתאים גם לבישול וגם לאפיה בתנור
סיר יציקה איכותי שיכול לשמש אתכם גם לבישול על הגז וגם לאפיה בתנור זו רכישה מצוינת.
בסיר יציקה טוב ניתן לבשל מאכלים הזקוקים לבישול ארוך ללא חשש שמשהו יקרה לסיר. כמו כן הוא יכול לשמש גם כתבנית אפיה לכל דבר ולהיכנס לתנור ללא כל בעיה.
בסיר יציקה ניתן גם לעשות בישול וגם אפיה משולבים – להתחיל בבישול על הגז ולהעביר להמשך הכנת התבשיל לתנור למספר שעות.
סיר יציקה הוא לא תמיד זול אבל אם משקיעים בו פעם אחת ושומרים עליו לפי הוראות היצרן (לא חותכים בתוכו עם סכין, לא מקרצפים עם סקוצ' אלא מנקים רק עם מברשת רכה וכו') אז הסיר נשאר איתכם שנים רבות קדימה, וההשקעה בסופו של דבר משתלמת.
מחבת נון סטיק
מחבת איכותית נון סטיק היא פריט חובה במטבח. במחבת מסוג זה כל מה שמכינים עליה אינו נדבק, וזה תענוג גדול.
כיום ניתן למצוא מחבתות נון סטיק של מגוון חברות שונות, רובן הן באמת מחבתות טובות, אבל מומלץ לעשות מעט בדק בית אם משקיעים הרבה כסף ברכישה של מחבת נון סטיק.
אם מחליטים לרכוש מחבת זולה יותר יש לקחת בחשבון שהיא תחזיק במעמד של נון סטיק כחצי שנה ולאחר מכן האיכות שלה תתחיל לרדת והאוכל יתחיל להידבק למחבת.
ישנו קשר ישיר כמובן בדרכי הניקוי של המחבת – אם לא תקרצפו אותה עם סקוצ' גס אלא עם מברשת רכה היא תישמר טוב יותר.
אם לא תבשלו בתוכה עם כלי מתכת אלא רק עם כלי סיליקון או עץ זה גם כן יעזור לה להאריך ימים.
קרש חיתוך מזכוכית
קרש חיתוך הוא פריט שנמצא בשימוש בכל בית. לכן חשוב להשקיע בקרש ששומר על הבריאות שלכם.
קרש חיתוך מזכוכית הוא הקרש שנשמר הכי טוב. לא נותרים בו חריצים כמו בקרש מפלסטיק או מעץ, ועל כן אין הצטברות של אוכל וחיידקים על גבי הקרש.
הזכוכית היא חומר שמתנקה בצורה טובה מאוד, והחיסרון היחיד של קרש מסוג זה שהוא בדרך כלל יותר כבד וכמובן גם שביר, כך כשעובדים עם קרש זכוכית יש להיות זהירים.
העלות של קרש מסוג זה אינה יקרה ומשתלמת מאוד.
סיר אידוי
סיר אידוי מבמבוק או אלומיניום הוא לא באמת פריט חובה אלא יותר פריט בונוס למי שמחפש להיות קצת יותר בריא במטבח שלו.
ידוע שאוכל מאודה שומר על הוויטמינים שבו ולכן תמיד עדיף לאדות מאשר לבשל, בעיקר כשמדובר על ירקות לילדים ותינוקות.
בסיר אידוי ניתן להכין אינספור מאכלים החל מירקות ועד דגים, כיסונים ממולאים, לחמניות ועוד. היתרון הגדול הוא שהכל מתבשל רק מאדים של מים, ללא שמן ובלי שהוויטמינים מתמוססים במי הבישול כמו שקורה בבישול ירקות בסיר מים.
לסיכום, חמשת הכלים האלו הם כלים שבאמת יסייעו לכם להנות מהעבודה במטבח ולחלקם גם יתרונות בריאותיים משמעותיים, עכשיו הבחירה בידיים שלכם.