תרומת מזון היא בין הפעולות החברתיות החשובות ביותר שיכולות להתבצע על ידי גורמים שונים. קודם כל, זו פעולה שרלוונטית כמעט לכל אחראי לוגיסטיקה במוסדות ציבור וגם בחברות ממשלתיות או פרטיות. אם למשל משתמשים בשירותי קייטרינג לחברות, אין שום בעיה לתרום את המזון העודף ולהעביר אותו לאנשים שזקוקים לו. מעבר לכך, הפעולה של תרומת מזון יכולה להתבצע גם על ידי אנשים פרטיים – כמו בעלי מסעדות, יזמים ומשפחות באזכרות.
הגורמים השונים שמעורבים בתהליך של תרומת מזון למעשה משפיעים כך בצורה ישירה על החברה. בעזרת פעולה כזו ניתן להגדיל את הנגישות למזון מצד נזקקים, משפחות עניות וגופים שונים שאין להם את התקציב הנדרש על מנת להשיג את המזון בעצמם. במילים אחרות, הפעולה של תרומת מזון חשובה גם במישור החברתי וגם במישור הכלכלי.
כך תרומת מזון עוזרת לאיכות הסביבה
עוד מישור שבו אפשר לראות את היתרונות של תרומת מזון הוא איכות הסביבה. כאן מדובר על פעולה שמבוצעת במטרה לצמצם את המשאבים שאותם אנו מנצלים כדי להפיק מזון מכדור הארץ. בין היתר, פעולה פשוטה שמאפשרת לתרום חלק מהמזון שאין בו שימוש היא בדיוק מה שנדרש כדי לצמצם שימוש בכימיקלים, בדשנים ובחומרים מזהים אחרים.
החדשות הטובות הן שכיום אפשר לדאוג להיבט הלוגיסטי של תרומת מזון כמעט בלי להתאמץ. בפועל, יש המון חברות שמציעות את השירות של הצלת מזון ושל העברתו לתרומה בצורה מסודרת. אותן חברות גם לוקחות אחריות מלאה על העניין הלוגיסטי והן מטפלות במזון מהרגע שבו הוא עוזב את נקודת היעד – עד הרגע שבו הוא מגיע אל נקודת המוצא. בדרך לשם, החברות גם אחראיות על קירור המזון ועמידה בדרישות משרד הבריאות.